De Woudkas

De Woudkas

Sommige plekjes zijn een kadootje. Je vindt ze wanneer je een extra blokje omloopt. Als de zon het in de spotlight zet. Óf op Airbnb, wanneer je je werkdag even niet meer aan kan. Denk niet te lang na bij zo’n kadootje. Ga er even zitten, neem een foto of boek dat verblijf! Dat bracht ons voor een weekendje in Bergen aan zee. Je hoeft niet lang in de woudkas te verblijven om er voor altijd blij aan terug te denken.

Madelon Tekent - Illustratie (pen en aquarel) binnenkant kas: groene planten, perzische vloerkleden en een hangmat.

Heel veel hebben we dan ook niet gedaan dat weekend. Wat is dat toch, dat je pas tijdens vakanties de tijd neemt om echt helemaal niets te doen. Om je te vervelen. Uit verveling ga je dan maar lezen, of slapen, wat te eten maken. Of, erger nog, tekenen! En als je van ellende écht niet meer weet wat te doen, neem je de fiets (of lekker lui, de auto) naar een dorpje of het strand.

Doe dat bij voorkeur in Schoorl of Groet. Oases van rust waar je uren door de duinen kan wandelen. Meestal zonder de hond aan te hoeven lijnen. Vanuit het Buitencentrum Schoorl starten meerdere, hele leuke, wandelingen de duinen in. Met mooie trap-paden en verre uitzichten. Ook is er een leuk kabouterpad voor de kids!

Wordt alle rust je teveel? Zoek dan wat afleiding op het strand van Castricum aan Zee. Bij strandpaviljoen Club Zand kan je heerlijk hippe mensen kijken, koffies en cocktails drinken. Zonder gekheid, ook dat vind ik ontspannen! En wanneer ik weer ben voorzien in mijn dagelijkse behoefte medemens, haast ik me in spoedtempo weer richting de kas. Om me te verwonderen over alles wat je pas ziet wanneer je pas echt de rust hebt om te kijken.

Madelon Tekent - Illustratie (pen en aquarel) van verschillende natuur-elementen: Schelpen, Planten, Roodborstje, Hommels, Slakken

Terug naar blog