Vogels vangen

Vogels vangen

Best alweer eventjes geleden bezocht ik de werkplek van Christel. Een magische plek. Ze brengt er vogels tot leven. Christel is taxidermist. Ik mocht haar werkplek tekenen. Inmiddels bewoont ze haar lief Willem een ander, nog veel mooier atelier. In een klein dorpje vlak bij Den Bosch stichtten zij The Breathless Zoo. Hier krijgen vogels letterlijk een tweede leven en vliegen ze uit naar liefhebbers over de hele wereld. 
Madelon Tekent - Illustratie bureau taxidermist, zwart en sierlijk vol gekleurde vogels

Wat veel mensen niet lukt, is haar gegund: Christel ziet schoonheid in wat er niet meer is. Met haar kunstwerken blaast ze dode vogels nieuw leven in. Wanneer ze het zelf niet meer kunnen, ziet Christel ze vliegen. Haar maak je écht blij met een dode mus. Wanneer ze van het dak zijn gevallen, niet meer zingen zoals gebekt, heb je er één in de hand.. dan breng je ze naar Christel. Zij bewaart ze in één van haar grote vriezers. Daar zingen de vogels in stilte hun tijd uit tot Christel haar magie erop loslaat.


" Mijn eerste woord was ‘’vogel’’, het is dan ook niet gek dat hieruit een levenslange passie voor deze kleurrijke, vliegende en intelligente wezens ontstond. ”
Christel van Ommen - Verdaasdonk

Het had niet veel gescheeld of haar naam was Merel geweest. Hoewel je je af kan vragen waarom deze symbiose haar onthouden is, zou de vergelijking met deze luidruchtige vogel niet opgaan.

Madelon Tekent - Illustratie vogel Aurora Finch, Donker rood / roze / grijs
Madelon Tekent - Illustratie vogel 'zwartkop caique', Groen / geel / zwart

Benieuwd geworden naar het prijswinnende werk van Christel? Bekijk Christels website of bezoek haar Etsy-shop!
Terug naar blog

Hee lezer! Wat leuk dat je enthousiast bent over mijn werk. Goed om te weten: Alle inhoud van deze website is intellectueel eigendom van Madelon van der Avoort. Wil je er graag gebruik van maken? Neem altijd eerst contact met me op, dan spreken we er samen iets over af.